здравословно хранене

курс по здравословно хранене

Всичко,  което се преподава и споделя в курса  е базирано на личен опит и е преживяно.

Идея и  цел на курса:  провокиране на вашите вътрешни, скрити знания, умения  и заложби, за да откриете най-добрия за вас хранителен режим.

Какво представлява курсът: Курсът  се провежда два пъти седмично. В него са включени 9 теми (по-долу са изброени темите). Съответно продължителността му е месец и половина. Цената на целия курс е 135 лв., като при записване се заплащат 50 процента от сумата, а остатъкът - по средата на курса. Групата е от четири-шест човека.  Има възможност за посещение на конкретна тема от още двама, максимум трима участника, като цената за единично посещение е 18 лв. Всяка сбирка е специфична и има различна продължителност – от 2 до 3 часа.  Започваме с представяне на продуктите, с които ще готвим: полезни свойства, какво съдържат, откъде можете да ги купите и др. После  се разделяме на 2 групи и всяка група  приготвя ястията по темата. Накрая  ги хапваме заедно, като всеки ще може да сподели какво го е впечатлило или - да зададе въпроси, както и да сподели своя опит в приготвянето на подобни ястия.

Къде  се провежда курсът: ако имате интерес се свържете с нас и ще ви уведомим за актуалното място

Какво  получавате на курса: Ще получите  написани  рецепти за всичко, описано в темите, информация за полезните съставки и интересни неща за някои продукти. Няколко рецепти за разкрасяване, които са изненада.

 

ТЕМИ ОТ КУРСА ПО ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ:

СУРОВИ СУПИ

Как да си приготвим супа без варене. Много вкусни и полезни. Приготвят се за много кратко време. Супа от тиквички (зимата от жълта тиква), гаспачо ( зимата от спанак) и таратор от покълнал слънчоглед.

СУРОВИ ТОРТИ

Ще направим две торти от плодове, ядки, мед и др. растителни съставки

(сурово какаово масло, сурово какао, агаве сироп, рожково брашно, мака и др.). Без печене. Без тесто. Лесни за приготвяне, хранителни и много вкусни.

РАСТИТЕЛНИ МЛЕКА И ШЕЙКОВЕ

Ще покажем приготвянето на мляко от различни семена и ядки (конопено семе, сусам, суров бадем и кашу), както и на шейкове изцяло на растителна основа.

ДОМАШНО ПРИГОТВЯНЕ НА ГОРЧИЦА,  РАСТИТЕЛНА МАЙОНЕЗА, СИРЕНЕ ОТ ЯДКИ И ХАЙВЕР ОТ СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ

Ще се научите сами да си приготвяте горчица без изкуствени съставки, както и изцяло растителни майонеза от киноа и сирене от кашу.

САЛАТИ

Идеи за здравословни салати и салатни дресинги (приготвени предимно от кълнове, ядки, тахан, сурови зеленчуци и др.)

ШОКОЛАД И КАКАОВА ТОРТА

Ще се научите да си приготвяте сами шоколад само от естествени съставки (какаово масло, сурово какао, рожково брашно, мед, агаве и др.) и ще научите за полезните свойства на суровото какао. Ще направим торта със сурово какао и какаово масло само от сурови продукти, без печене. Какаов мус с авокадо.

КЪЛНОВЕ

Ще споделим нашия опит в покълването на различни семена и ядки и ще ви покажем как се прави ХУМУС от покълнал нахут, както и ПЕСТО от покълнал слънчоглед  (с добавка на зелени подправки и др.)

СУРОВИ ПИТКИ И ХЛЯБ

Как се приготвят хляб и питки от покълнали семена и ядки (с добавка на сухи или пресни подправки) и как се изсушават в домашни условия.

СУШИ

Ще приготвим няколко вида вегетарианско суши, с краставица, морков, гъби шийтаке, авокадо  и др. Също ще покажем как се приготвя най-важната част от сушито – ориза. Ще използваме японски ориз и водорасли – нори и ще ви кажем откъде можете да си ги купите в София.

Изпрати
Уебсайт в alle.bg